1 Aralık 2017 Cuma

TOPLU TAŞIMADA TEK KART DÖNEMİ

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, üzerinde çalıştığı “Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi” ile toplu taşımada tek kart sistemine geçmeyi plânlıyor. Bu kart ile Türkiye genelindeki metrolara, toplu taşıma araçlarına, vapurlara ve metrobüslere binilebilecek.


        Türk halkı olarak başka bir ile veya ilçeye gittiğiniz zaman yaşadığınız sıkıntılardan birisi de kendi ilinizdeki seyahat kartının o ilde/ilçede kullanılmamasıdır. Bu konu sosyal medyada çokça tartışılmış, hatta çeşitli video sitelerinde espri konusu dahi edilmiştir. 
        Araç içerisinde kartı olmayan birinin içeride milletten "kartınız var mı acaba?" diye sorması artık alışılagelmiş bir haline gelmiştir. 
    Bununla birlikte unutulmamalıdır ki, araçları kullanan yolcular olarak kentkart kullanımın yaygınlaşmasıyla kayıtdışılık önleneceğinden vergilendirmede daha adil bir tutum sergilenmiş olacaktır. 
Bu kapsamda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, işte bu ve buna benzer tüm dertleri kurtaracak yeni bir tek tip toplu taşıma kartı üzerinde çalışıyor. “Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi” adındaki bu kart ile vatandaşlar, ülkenin herhangi bir il ya da ilçesindeki toplu taşıma araçlarından istifade edebilecekler. 
        T.C. Kimlik kartı kadar olmasa bile bu kart üzerinde de üzerinde bazı kişisel bilgilerimiz bulunacak. Kişiye özel ve isminin yer alacağı bu kart, Türkiye genelinde metrodan vapura, otobüsden metrobüse kadar her türlü toplu taşıma aracında kullanılabilecek. Bu kart, geliştirilecek ve tamamen yerli bir yazılım ile tasarlanacak.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı